Powered by Blogger.

Orange is the new black: Neulottu sohvatyyny + ohje - Knitted cushion cover + pattern


helppo, nopea, neulottu, sohvatyyny, sisustus, syksy, ohje

Please find the English version below.

Syksyn tullen tekee mieli vaihtaa lämpimämpiin sävyihin sisustuksessa ja tuoda ruskan värejä kotiin. Näin kävi minullekin tänä syksynä. Hurahdin ruskan sävyihin jopa niin, että innostuin oranssista - väristä, jota olen vältellyt niin pukeutumisessa kuin sisustuksessakin!

Joku ehkä muistaa viime kevään neulekuvahaasteessa minun maininneen uudesta inhokkiväristäni oranssista, jolle piti löytää joku uusi omistaja, kun lapsen lempiväri muuttui... Kuinkas tässä nyt näin sitten kävikään, että tällä hetkellä kuuminta hottia OMASTA mielestäni on juuri oranssi. Niinpä: Orange is the new black. Uskokaa, kun kerron näin. 


Jopa sisustuslehdet ovat osittain samaa mieltä kanssani. Tämän hetken in-sävyjä ovat kuulemma ruskeat ja maanläheiset sävyt, mukaan lukien terrakotta. Eikös se ole vähän niin kuin oranssi?

Huomasin olleeni aallonharjalla myös, kun kaivoin loppukesästä esiin anopin jäämistöstä vanhan 1970-luvun ruskean samettisen tyynynpäällisen. Mies ei kuitenkaan halunnut sitä sohvatyynyksi, joten näin jäi sametti meiltä tässä vaiheessa pois. Sittemmin luinkin sisustuslehdestä, miten sametti ja 1970-luvun värit ovat nyt palanneet... Sametin lisäksi myös villa on muodissa, joten nythän olemme varsin muodikkaita, kun neuloin meille uuden sohvatyynyn kaikista oransseista jämälangoistani ja eritoten siitä inhokkilangastani, jota keväällä esittelin.


Tässäpä ohje, ole hyvä!

Neulottu sohvatyyny


Valmiin tyynyn koko: 45 cm x 45 cm

Tarvikkeet:
Erilaisia jämälankoja kolmen langan vahvuudella neulottuna. Koeta löytää yksi paksumpi lanka, muut voivat olla esimerkiksi Nallen tai 7 veikan paksuisia. Esimerkkityynyyn käytetty:
2,5 kerää (n. 250 g) oranssia Novita Kelo -lankaa, 50 g oranssia Novita Nalle -lankaa, 50 g oranssia Ville-lankaa, 100 g vaalean oranssia Novita Isoveli -lankaa, 50-100 g oranssia Novita 7 veljestä -lankaa.
Lisäksi tarvitset 2 kpl (60-80 cm pitkiä) 12 mm pyöröpuikkoja (tai tavallisia puikkoja, pyöröpuikoilla neulominen ei ole yhtä raskasta hartioille) ja paksun ompeluneulan.

Työohje:
Luo 34 silmukkaa kolmella langalla yhtä aikaa 12 mm pyöröpuikoille  ja neulo aina oikeaa (oikealla oikeaa, nurjalla oikeaa) tasona, kunnes neuleen korkeus on 90 cm. 

Vaihda lankaa toiseen sitä mukaa kuin kerät loppuvat - kun on kolme lankaa yhtä aikaa, värisävyt liukuvat mukavasti toisiinsa, eikä sävyeroja juurikaan huomaa. Ja mitäs sitten, jos huomaa, ehkä se on juuri tämän tyynyn juju!

Taita kaksinkerroin, ompele sivusaumat yhteen, pujota sisään sisustustyyny ja ompele kiinni. A vot, miten helppo!

Jos tarvitset vähän isomman tyynyn, kokeile isompaa puikkokokoa ja ota tarvittaessa neljäs lanka mukaan, tai lisää silmukoita tarpeen mukaan. Jatka silloin myös pituutta leveyden mukaan niin, että taittaessa saat tyynystä neliön muotoisen.


Samaan syssyyn kaivoin kaapista aikanaan muistaakseni Naisten joulumessuilta hankitun keltaoranssin tähtityynyn ja kylpyhuoneeseenkin löytyi pari vuotta sitten Tarton Hansamarkkinoilta ostamani oranssi käsintehty saippua. Näin se oranssi vyöryi tänne meillekin tänä syksynä.


Mitä uusia värejä sinä olet löytänyt tänä syksynä? Minulla siintää haaveissa vielä okran ja harmaan väriset sohvatyynyt sekä oranssiin vivahtavista langoista tehtävä torkkupeitto... ja oikeastaan konjakinvärinen nahkasohvakin olisi mielestäni juuri nyt hieno. Kaikkea ei voi kuitenkaan uusiksi pistää, mutta sohvatyynyjen vaihtaminen on ainakin nopea ja edullinen tapa muuttaa kodin värisävyjä. Ihanaa syksyä sinulle, lukijani!


Tämä postaus kuuluu Blogisisarten yhteiseen Tervetuloa syksy -teemaan. Eilisessä postauksessa tehtiin sateenvarjosta repun sadesuoja Lumisiivet-blogissa, huomenna voit lukea mielirauhasta sienimetsässä Turkooseja Unelmia -blogista. Kaikki Blogisisarten Tervetuloa syksy -postaukset löytyvät kootusti Kivemmasta blogista ja Oranssia-blogista. Seuraa myös Instagramia #tervetuloasyksy!
In English:

When autumn arrives, it's time to change into warmer shades in the interior and bring autumn colours inside, too. This happened to me this autumn as well. I was even inspired to switch to orange - a colour that I have avoided for such a long time!

Someone might remember in the knitting picture challenge (post in Finnish only) in the spring when I mentioned that I had to find a new owner for all my orange yarn when the child's favorite colour changed ... How come it so happened that I now think that the most hottest colour is orange. 😎 So, Orange is the new black. Believe me when I say this. ;)


Even the interior magazines partially agree with me. The must-have interior shades at the moment are brown and earthy shades, including terracotta. Isn't that like orange?
I also noticed being very fashionable when I found my mother-in-law's brown velvet cushion cover from the 1970s. However, my husband did not want it on our sofa, so that's how the velvet was left out at this point. Nevertheless, wool seems to be in as well, so this cushion cover is all the rage now and especially happy I am to have been able to use up all my orange leftover yarn.


Knitted cushion cover

Finished cushion size: 45 cm x 45 cm


What you need:


Three yarn to be knitted together. Try to find one thicker yarn, others can be thinner.

I used about 250 g orange Novita Kelo yarn, 50 g orange Novita Nalle yarn, 50 g orange Ville yarn, 100 g light orange Novita Isoveli yarn, 50-100 g orange Novita 7 Brothers.


In addition, you need two 12 mm circular needles (60-80 cm long), or thick needles (circular needles are not as heavy on the shoulders), and a thick sewing needle.
Working instructions:

Cast on 34 stitches with three yarn at the same time on 12 mm circular needles and always knit garter stitch until the height is 90 cm.

Double fold, sew the sides together, put a pillow inside and sew the last side together.

If you need a bigger pillow, try bigger needles and take a fourth yarn to go, if necessary, or cast on more stitches. Remember to continue the length accordingly so that you can make a square cushion cover.

The orange and yellow star cushion was bought on Women's Christmas Fair many, many years ago and the orange handmade soap was bought from Tartu's Hansamarket a couple of years ago. Now they found their places. That's how orange invaded our home this autumn.


What new colours have you found this autumn? I am still dreaming of yellow and grey coloured cushions and a knitted orange-ish blanket. Also I could not take my eyes off a cognac coloured leather sofa I've seen in interior magazines.... However, you can't have it all but at least changing the colour of the sofa cushions is a quick and inexpensive way to change the look of your home! Have a lovely autumn!This post belongs to a theme "Welcome autumn" by our small blog community Blogisisaret (Blogsisters). Yesterday's post was provided by Lumisiivet and tomorrow's post can be found on Turkooseja Unelmia. (These posts are in Finnish, though.) You can follow the theme on Instagram #tervetuloasyksy! 


18 comments

 1. Onpa kaunis syksyinen väri ja tyyny näyttää myös ihanan pehmeältä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Milli's Little Home! Se on todellakin pehmeä; oikein tekee mieli halata tyynyä. :)

   Delete
 2. Eikä, miten joku on voinut olla tykkäämättä oranssista?? :D Ei ehkä yllätä, että mä rakastan sitä ja olen aina syksyisin niin fiiliksissä näistä väreistä. :D Mutta mulle on itse asiassa käynyt vuosi-pari sitten samalla tavalla turkoosin kanssa - en ikinä ole tykännyt siitä ja sitten yhtäkkiä pam ja se alkoi näyttää todella kivalta.

  Tyynystä tuli ihana! Mun on monesti pitänyt aloittaa tyynyn neulominen mutta aina se on jäänyt ja jäänyt. Katsotaan, olisiko tämä talvi se talvi, kun tyyny saa alkunsa ja ehkä valmistuukin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, mulle on käynyt nyt useankin inhokkivärin kanssa ohraisesti tänä vuonna. Vaaleanpunainen on ollut inholistallani aina, mutta nyt tänä vuonna aloin tykkäämään siitä harmaan kanssa yhdessä. Samoin keltainen - kylläpä se näyttää raikkaalta harmaan kanssa! :D Oranssista olen aina tykännyt ulkona syksyn väreissä eli lehdissä ja puissa mutta se ei ole tuntunut muuten omalta väriltä. Näin se mieli muuttuu! :)
   Ja kiitos, tyyny oli tosi nopea muuten tehdä, ihan about kolmessa illassa tuli valmista. Että siitä vain puuhaan!

   Delete
 3. Ihana ruskansävyinen tyyny 😍

  ReplyDelete
 4. Ihana! Yksinkertainen ja kaunis :)

  ReplyDelete
 5. ihana tyyny! Upea syksyn värimaailma saa hyvälle mielelle. Ihanaa syksypäivää sinulle

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, olen samaa mieltä syksyvärien piristävästä vaikutuksesta. :) Toivotaan, että aurinkoisia päiviä piisaa!

   Delete
 6. Ihana väriläiskä tuo oranssi sohvatyyny! Ja konjakin värinen nahkasohva kuumottelee myös täällä, ei ehkä nyt kuitenkaan ajankohtainen hankinta :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, noorapauliina! Sama täällä, nyt ei taideta taipua siihen konjakinväriseen nahkasohvaan, vaikka se miten kutkuttelisi mieltä juuri nyt. 😂

   Delete
 7. Pitäisiköhän kaivaa itsekin puikot ja lanka esille ja kutoa meille uudet syksyiset tyynynpääliset, niin selkeä ohje etten tällä varmasti epäonnistu! Todella kaunis sävy muuten :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Emilia! Tämä on kyllä helppoa, jos oikeat silmukat vain hallitsee. Ja nopea, ihan viikonlopussa suunnilleen tulee valmista.

   Delete
 8. Tuo on hyvä tapa päästä eroon inhokkilangoista, kun neuloo 3-kertaisella langalla ja isoilla puikoilla jotain. Lopputulos on kivasti eläväpintainen, eikä se pääsävy pääse niin hyvin esiin. Minä inhoan harmaata ja tein juuri noin, kaikki eri harmaan sävyt yhteen ja tein ison villasukan, siitä tuli lapselle kirjava keppihevonen.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, se on ihan totta ja yllättäen ne "rumankin" väriset langat voivat näyttää yhdistettynä upealta!

   Delete
 9. Voi miten ihanan värinen tyyny, juuri ruskan sävyinen :)

  ReplyDelete