Farkkujen lyhennys säilyttäen alkuperäisen päärmeen (ja kuinkas sitten kävikään) - Shortening jeans and keeping the original hem (and how it turned out)

(English version below)
Näin sattumoisin ohjeen, miten lyhentää farkut ja jättää silti alkuperäisen päärmeen (alkuperäinen ohje löytyy Refashion Mama -blogista). Koska olen lyhyt, olen tottunut lyhentämään ostamani farkut. Olinkin utelias kokeilemaan, miten kikka toimisi. Minun piti lyhentää 5 cm, joten mittasin 2,5 cm käänteestä (päärmettä ei lasketta mukaan). Sitten vain ompelin läheltä päärmettä ja leikkasin ylimääräiset pois. Jos lapsen housuja lyhentäisi, voisi ylimääräisen jättää odottamaan siihen, että housut olisivat oikean mittaiset ja purkaisi vain ompeleen pois. Alla kuvalliset ohjeet.

Päivitys puolen vuoden käytön jälkeen: Olen jo kaksi kertaa joutunut korjaamaan ommelta, koska se on ratkennut... Todennäköisesti en enää lyhennä farkkuja tällä tavalla. :D
Lyhensin 5 cm eli 2,5 cm käänteen molemmin puolin.
 I wanted to shorten the jeans 5 cm altogether.
Mittaamisen jälkeen ommellaan ihan läheltä alkuperäistä päärmettä. 
After measuring it was just sewing very closely to the original hem.
Leikkasin ylimääräisen pois, mutta sen voi vain jemmata farkun sisäänkin. 
I cut the extra away but it can also be kept there.

In English:

I saw a tutorial in Refashion Mama's blog on how to shorten jeans and still keep the original hem. As I am short, I always have to shorten jeans that I buy. So I was curious to try it out. The instructions are really good in English in the original blog so you can follow them there. After using the jeans for half a year I have had to repair them twice. So I will probably not use this method again... :D

Comments

  1. Kantapää näköjään hankaa ja kuluttaa ompeleet auki. Pitäisikö tuo ommel ommella heti valmiiksi kaksi tai kolme kertaa lahkeen ympäri? Miten tuota sivun vierityspalkkia voi käyttää? Nyt kun yritän vierittää tekstiä alaspäin läppärillä ilman hiirtä, niin siihen vierityspalkin päälle tulee aina musta laatikko, jossa on blogin rekvisiittaa.

    ReplyDelete
  2. Joku siinä on ollut ongelmana, kun on tullut reikä heti ompeleen viereen jo muutamaan otteeseen, vaikka nekin olen korjannut. Ei ole enää tehnyt mieli käyttää tätä kikkaa. Ihan alkuperäisen ohjeen mukaan tein kuitenkin. Nyt en osaa sanoa tuohon vierityspalkkiin syytä; minulla on toiminut normaalisti. Toinen asia on se, että olisiko vanha blogialustani ollut kuitenki parempi kuin tämä nyt kokeilussa oleva? Tämän otin kokeiluun, koska vanhemmat postauksetkin olivat tässä näppärästi saatavilla.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts

Follow on Facebook

Follow on Instagram

Follow on Blogit.fi

Follow on Bloglovin'

Followers

Blogisiskot